Треба ово да се шаље на све стране
али у пакет треба да буду и такве антологиске трагикомичне жалопојке као она,
http://www.svetigora.com/node/1699 у којој је „претучен“ владика Марко, које је „лепо образложио“ „да иде на гробље где га људи зову, а не да насилствује некога“, али они су почели да гу гурају, („толико су ме јако гурнули, да умало нисам пао“), али други људи, који нису долазили на њихову литургију видели су „да не доликује да се понашају тако... ником, па ни са владиком тако.“ Онда је дошао полицајац и владика Марко је „изашао из гробље да он узме моје податке и он је рекао да ја не смем више да уђем у гробље...“ „Ја сам имао такав судир пре 3-4 година, кад сам и тада силом избачен из гробље...“
И коначно, они се надају да проблем (како да се уђе у гробље?) да ће да се реши у међународним институцијама...
Овакве, благоречено, натегнуте изјаве у које гурнут=претучен, карактеристичне су за њихов филован мученички имиџ, који је више за вањску употребу...
Време ће показати како (ни)је требало поступити у тај галиматијас који је настао са владиком Јованом, али што се „мучеништва“ тиче, владика Јован једном ми је замерио јер нисам дао такву „мученичку“ изјаву, какву је он очекивао...