Verujem
Септембар 09, 2010, 01:04:45 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.
Верујем Чет

...loading shoutbox...

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Почетна   Помоћ Претрага Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Какав је став наше Православне цркве према компјутерским игрицама типа пуцачина?  (Прочитано 786 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
dr radomir
Напредни почетник
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 75

ПСАЛАМ 138 : 2

« послато: Јун 13, 2010, 12:18:03 »

Помоз Господ Бог,

Какав је став наше Православне цркве према компјутерским игрицама типа пуцачина обзиром да су надахнуте сликама рата и убиства додуше виртуелног. Да ли ми као православни хришћани смемо играти те игре?

Р.
Сачувана

ПСАЛАМ 138 : 2 - " Поклањам се ПРЕД светом црквом твојом "
Rade-IUS
Напредни почетник
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 155

« Одговор #1 послато: Јун 13, 2010, 02:34:09 »

Ja sam ko klinac igrao ne mnogo .ali i to malo sto sam igrao stvaralo je strast za igrom.cak sam znao  i da sanjam da igram.nije dobro igramo se da se ubijamo sa drugim ljudima.Motaju nam se Virtuelne izmisljene stvari po glavi a sv .oci govore protiv drzanja bilo kakvih predstava.Pogotovo losih.A u tim igricama nas um je preokupiran mislima u kojima nekoga ubijamo i to sve radi zabave .Pravoslavni zivot je u sadasnjosti realnosti ili svetootackim jezikom u trezvenosti Смешко
Сачувана
Tatagata
Напредни почетник
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 189

« Одговор #2 послато: Јун 14, 2010, 12:43:39 »

Ne vidim razlog zasto mi kao hriscani ne bismo SMELI da radimo bilo sta?

"Sve mi je  dozvoljeno, ali mi sve ne koristi, sve mi je dozvoljeno ali ne dam da ista ovlada mnome" apostol Pavle

Dakle, na pitanje SMEMO li, odgovor: SMEMO SVE.

Na nepostavljeno pitanje, da li je to korisno za nas, odgovor zna svako za sebe. Sto je za nekog nesto korisno, za drugog moze biti stetno...

Ipak, ono sto u nama razvija ljubav prema bliznjima, strpljenje, mir, radost, tisinu itd. mislim da ne moze da nam steti. 

Ovo vazi i u obrnutom smeru, ono sto u nama budi, mrznju, agresiju, zavist, egoizam ... ne znam koliko i da li moze icemu da koristi.
Сачувана
Aleksandar_P
Шта рећи?
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 4147

Aragorn - Elesar

« Одговор #3 послато: Јун 14, 2010, 09:43:38 »

Zavisi u koga pucas.

Ako je papa u pitanju onda nema frke. Cheesy Cheesy Cheesy
Сачувана

"Bog zeli, da se svi spasu i dodju u poznanje Istine"
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!