ЕМАНУИЛ
Искусан

Ван мреже
http://www.youtube.com/watch?v=7_UtlTqfFpo
|
 |
« послато: Мај 03, 2010, 02:23:08 » |
|
На једном сајту сам поставио "Death to The Word" магазине у .пдф формату и дао мали опис настанка овог часописа итд.Међтим јавио ми се неки лик који је упознат са радом овог часописа али и са неким дјелима оца Серафима Роуза.Разумио сам га до дијела када каже "toll house" teaching,па ако неко зна да ми каже на шта се мисли?
Shalom,
i've shared some of Rose's teachings with the congregation i attend, and it has been a positive experience. although i am a Hebrew Christian, and live and follow that particular walk, what i've read of Rose has been relevent. one matter i don't see, however, is the "toll house" teaching. if you are familiar with it, perhaps you could give me a place in Scripture itself from where it is derived. it is very important for me to have a Scriptural basis for all my beliefs. i'm always open to new interpretations or aspects of Scripture, i just need to know how one has arrived at such a place from Scripture.
thanks
|
|
|
|
« Последња измена: Мај 03, 2010, 02:45:15 Срећко Петровић »
|
Сачувана
|
Страдање је вино којим Христос причешћује човека из путира љубави.
|
|
|
Срећко Петровић
нолајфер
Администратор
Шта рећи?

Ван мреже
brainwashed, level 9
|
 |
« Одговор #1 послато: Мај 03, 2010, 02:44:55 » |
|
To je ucenje o mitarstvima - "toll houses" su mitarstva na engleskom ('carinarnice').
|
|
|
|
|
Сачувана
|
Religija je opijum za narod.
|
|
|
ЕМАНУИЛ
Искусан

Ван мреже
|
 |
« Одговор #2 послато: Мај 03, 2010, 02:49:00 » |
|
To je ucenje o mitarstvima - "toll houses" su mitarstva na engleskom ('carinarnice').
Да,пало ми је то на ум.Имаш ли неки предлог за одговор?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Миљан Давид Танић
|
 |
« Одговор #3 послато: Мај 03, 2010, 02:51:22 » |
|
Па проблем је мало што тај човек хоће за свако веровање да има подлогу у Писму... а то нема за свако веровање...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. =========================================================== Блог "Осми дан"
|
|
|
ЕМАНУИЛ
Искусан

Ван мреже
|
 |
« Одговор #4 послато: Мај 03, 2010, 03:03:26 » |
|
Па проблем је мало што тај човек хоће за свако веровање да има подлогу у Писму... а то нема за свако веровање...
Да то је онај принцип Sola Scriptura..
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Срећко Петровић
нолајфер
Администратор
Шта рећи?

Ван мреже
brainwashed, level 9
|
 |
« Одговор #5 послато: Мај 03, 2010, 03:22:48 » |
|
Да,пало ми је то на ум.Имаш ли неки предлог за одговор? Pa gde si mene nas'o?  Ja u mitarstva ne verujem, sto se mene tice to je staroegipatsko-vavilonsko-pagansko-gnosticko verovanje, malo prilagodjeno hriscanskoj poboznosti. Koje naravno nema nikakve potvrde u Pismu. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
ЕМАНУИЛ
Искусан

Ван мреже
|
 |
« Одговор #6 послато: Мај 03, 2010, 03:37:03 » |
|
Да,пало ми је то на ум.Имаш ли неки предлог за одговор? Pa gde si mene nas'o?  Ja u mitarstva ne verujem, sto se mene tice to je staroegipatsko-vavilonsko-pagansko-gnosticko verovanje, malo prilagodjeno hriscanskoj poboznosti. Koje naravno nema nikakve potvrde u Pismu.  Aham,tako znaci  Znam da ga Makarije Egipatski opisuje,ali ima li kod jos nekih Otaca,da ti znas?Mozda imas neki izvor?  Ovom liku cu reci da je to uglavnom ucenje koje se srece u predanju nekih Otaca i da ono bez predanja svoju osnovu nemaju u samom Svetom Pismu.A sam Serafim Rouz je bio covjek koji ronio u predanje Crkve.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
-Legeonar-
|
 |
« Одговор #7 послато: Мај 03, 2010, 03:42:09 » |
|
Znam da ga Makarije Egipatski opisuje,ali ima li kod jos nekih Otaca,da ti znas?....
Ovom liku cu reci da je to uglavnom ucenje koje se srece u predanju nekih Otaca
Нема тога ни код Св. Макарија Великог. Копти су ми рекли да у њиховим изворима нема код Макарија, а ни код Василија Великог тога учења о митарствима.
|
|
|
|
« Последња измена: Мај 03, 2010, 03:46:31 -Legeonar- »
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Миљан Давид Танић
|
 |
« Одговор #8 послато: Мај 03, 2010, 03:45:25 » |
|
Где је сад брат Родољуб да нам распали паљбу... или неко да каже како је довољно што је Ава писао о томе.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. =========================================================== Блог "Осми дан"
|
|
|
Срећко Петровић
нолајфер
Администратор
Шта рећи?

Ван мреже
brainwashed, level 9
|
 |
« Одговор #9 послато: Мај 03, 2010, 03:55:10 » |
|
Kad vec pominjete izvore... navodno je Ava Makarije jednom prilikom razgovarao sa andjelima, i oni su mu tom prilikom otkrili zagrobnu sudbinu duse i izlozili mu ucenje o mitarstvima. Ali toga nema u nekom delu sv. Makarija, vec je to detalj iz srednjovekovnih Zitija.
Drugi izvor koji vole 'mitarstvujuci' je 'Slovo o ishodu duse' koje se pripisuje Kirilu Aleksandrijskom, ali koje je, avaj, nastalo neka 4 veka posto je sv. Kirilo umro, i koje je falsifikat (tj. pseudoepigraf) potpisan imenom ovog Oca.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Mica_i_Acim
|
 |
« Одговор #10 послато: Мај 03, 2010, 05:04:48 » |
|
Протестанти тако и за поједине делове Библије кажу да су дописивани касније... 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Срећко Петровић
нолајфер
Администратор
Шта рећи?

Ван мреже
brainwashed, level 9
|
 |
« Одговор #11 послато: Мај 03, 2010, 05:48:17 » |
|
офтопик: А зар нису поједини делови дописивани касније? Или је нпр. Мојсије описао своју смрт, а цар Давид разрушене зидове Јерусалима? 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Mica_i_Acim
|
 |
« Одговор #12 послато: Мај 03, 2010, 05:50:31 » |
|
Зар су они живели у неком од векова после Христа? 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Срећко Петровић
нолајфер
Администратор
Шта рећи?

Ван мреже
brainwashed, level 9
|
 |
« Одговор #13 послато: Мај 03, 2010, 05:55:14 » |
|
Ти си мајстор за продавање магле, не знам шта да кажем.  Касније, Мићо, значи после нечега, након нечега, иза нечега: у Мојсијеве књиге је дописивано после Мојсијеве смрти; у Књигу пророка Исаије такође после смрти правог пророка Исаије (научници разликују "тројицу" Исаија, три аутора пророчке књиге који знамо као Исаијину - прото, девтеро и трито Исаију), у многе друге библијске књиге такође је дописивано после смрти њихових аутора, штавише неке су се књиге развијале вековима док нису добиле свој канонски облик.
|
|
|
|
« Последња измена: Мај 03, 2010, 05:55:58 Срећко Петровић »
|
Сачувана
|
|
|
|