Verujem
Септембар 09, 2010, 12:47:23 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.
Верујем Чет

...loading shoutbox...

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Почетна   Помоћ Претрага Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Хитно потребна помоћ у вези са палим анђелима и нефилимима  (Прочитано 2306 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Миљан Давид Танић
Шта рећи?
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2692

Ја сам пастир добри...

« послато: Мај 01, 2010, 08:21:11 »

Ставио сам ову тему овде јер се појам чији ми српски превод треба помиње у Другој књизи Еноховој.

Један драг пријатељ преводи неку књигу и помињу се пали анђели који су са женама направили децу - нефилиме. Како се ти пали анђели зову на српском?

Ево шта вики на енглеском каже за њих:

Цитат
The Watchers (from Greek egrḗgoroi (ἐγρήγοροι)) or Grigori  are a group of fallen angels told of in Biblical apocrypha who mated with human females, giving rise to a race of hybrids known as the Nephilim, who are also mentioned in Genesis 6:4. The Watchers appear in Biblical apocrypha, in the first and second books of Enoch and Jubilees. The word "Grigori" derives from the Slavonic Second Book of Enoch.

According to the Book of Enoch, the Watchers numbered a total of 200 but only their leaders are named.

Како би то "григори" (ако већ потиче из словенских апокрифа, а заправо из грчког) гласило на српском? Добио сам предлог од неког "егрегори", по грчком, ал' сам контао хајде да ипак проверим с више људи Смешко
Сачувана

И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.
===========================================================

Блог "Осми дан"
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!